Planificació d’activitats P3-P5 (Escola Vila Parietes)

A continuació teniu la planificació d’activitats per les 5 setmanes de casal. Heu de tenir en compte que:

  1. L’ordre en què es faran les activitats cada setmana pot canviar, en especial el dia d’excursió (per mal temps per exemple), us avisarem per correu de qualsevol canvi que es pugui produir.
  2. Les activitats marcades com a “excursió” són sortides a peu a parcs, espais naturals, visites… que es puguin fer a peu pels voltants de l’escola, i una excursió a la Bassa de Sant Oleguer. No suposaran cap cost extra.
  3. Les franges que estan marcades en negreta són les que anomenem “tallers”. Els infants podran triar quin taller volen fer, i si hi ha prou interessats pels dos es podran fer els dos, i si no, farem el que sigui més popular.
  4. A la planificació hi veieu l’activitat principal de cada franja horària, però els monitors disposen d’un dossier d’activitats i jocs per complementar aquestes activitats principals, normalment l’activitat principal no ocupa tota l’estona, i a l’acabar es fan jocs i altres activitats.

Descripció de les activitats

PETITS

Jocs de lleure i esportius

  1. Jocs de coneixença: Tots els dilluns es fan jocs de coneixença per tots aquells infants que comencen nous, per tal de conèixer els seus companys i companyes. 
  2. Saturday Night: El joc està ambientat en cançons dels anys 80. L’activitat és una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants han de ballar per l’espai i quan pari la música han de quedar-se quiets.
  3. Jocs amb pilotes: Jocs on s’utilitzen les pilotes com element principal. 
  4. Jocs de taula: Es plantegen diferents jocs de taula i els infants poden escollir lliurement el que més els agrada. 
  5. Coneixem els dinosaures: Una variant del joc de l’aranya, però en comptes de passar tots corrents per la línia on està el T-Rex, només passen els nens i nenes que representen aquell dinosaure. Es fan equips i cada grup, sense que el T-Rex ho sàpiga, representa un dinosaure. El T-Rex diu el nom d’un dinosaure i els que són aquell tipus han de travessar el camp sense ser enxampats. 
  6. Dinosaures a la gàbia: Es fan quatre equips, cada equip representa un tipus de dinosaure i té un base on pot salvar-se. L’objectiu del joc és aconseguir els pitralls dels altres dinosaures que estan a les seves bases. 
  7. Curses de relleus: Es fan equips i els infants han de ser més ràpids que els altres per acabar abans la cursa de relleus. 
  8. Cursa de sacs: Es fan equips per competir en una cursa de sacs. Els equips han de fer un circuit i tornar a la fila, per tal que el següent membre de l’equip pugui sortir. 
  9. Joc dels coets: Es fa una rotllana i un infant té una pilota a les mans, quan la llença a l’aire diu un nom. Aquest infant ha de correr, agafar la pilota abans que toqui al terra, i quan la tingui a les mans ha d’intentar tocar a algun dels seus companys llançant la pilota. 
  10. Balls de l’espai: Juguem al joc de les cadires, els infants van ballant al voltant d’aquestes fins que s’atura la música, moment en el que han d’intentar seure en una d’elles. Si algú no ho aconsegueix queda eliminat. 
  11. La bandera: Es fan dos equips, i cada grup amaga la seva bandera a un lloc de l’espai. L’altre grup ha d’intentar trobar-la i portar-la a la seva base. 
  12. Cavallers i bufons: El joc és una variant del joc de polis i lladres. Un grup de nens són els cavallers que han d’enxampar als bufons. Quan un bufó és atrapat anirà al castell on queda près fins que un altre bufó li xoqui la mà. 
  13. Torres humanes: Els infants han de fer torres humanes. Els nens i nenes es posen per grups i han d’intentar imitar la imatge que el monitor ensenya.
  14. Els llops i els conills: Es fan dos grups, un equip són els llops i l’altre els conills. Els infants han de col·locar-se  en dos camps diferents i jugar al joc de matar conills tradicional. 
  15. Talps sota terra: Els infants estan repartits per l’espai i el monitor diu un número, per exemple 7, i els nens i nenes han de fer paquets de 7, quan són 7 seuen tots a terra. El monitor va cantant números aleatòriament. 
  16. Stop dels animals: Juguem al joc de l’STOP, però cada cop que ens aturem, per evitar que ens atrapin, haurem de quedar-nos quiets i fer el soroll d’un animal. 

Arts & Crafts

  1. Pacman: Els infants fan la seva pròpia versió del joc pacman amb materials reciclats. 
  2. Bola de discoteca: Fem una bola de discoteca amb purpurina, paper brillant i lentejuelas
  3. Cub de Rubik: Els infants fan un cub de rubik mòbil amb material reciclat. 
  4. Disfresses: Ens personalitzem la nostra mascara de superherois i la nostra capa. 
  5. Làmpades de lava: Els infants fan una làmpada de lava amb aigua, oli, colorant i pastilles efervescents. 
  6. Màscares de dinosaure: Fem una màscara de dinosaure, la pintem i la personsalitzem al nostre gust. 
  7. Dinosaures voladors: Fem un mòbil de dinosaures que podrem portar a casa i penjar-lo per decorar la nostra habitació. 
  8. Barrets de dinosaure: Fem barrets en forma de cap de dinosaure, fent servir diversos materials.
  9. Titelles espacials: Fem titelles amb feltre de coses de l’espai. Cada infant pot fer la seva pròpia forma i decorar-la com vulgui. 
  10. Frisbee del sistema solar: Fem frisbees i els decorem amb els planetes del sistema solar. Després podem jugar amb ells al pati. 
  11. Nau espacial: Fem una nau espacial entre tots amb cartró i material reciclat. 
  12. Corones de l’espai: Ens dividim per grups i cada equip ha de fer la seva corona, que ens servirà per jugar i fer equips quan realitzem els jocs de lleure. 
  13. Catapultes: Fem catapultes amb pals de polo i culleres de fusta. Un cop les tinguem acabades, juguem a veure qui llança més lluny una bola de paper. 
  14. Jocs medievals: Fem castells amb trossos de garrafa i cartró, i a més a més, fem pilotes de globus i arròs per poder fer punteria dins els castells. 
  15. Els nostres cavalls: Fem cavalls amb xurros de piscina i els decorem amb cartolines i llana. 
  16. Clauers: Fem clauers amb cordills de llana per poder penjar-los a les motxilles o a les claus. 
  17. Medusa: Fem una medusa amb material llampant que podrem penjar amb un fil.
  18. Samarretes estampades: Estampem les nostres samarretes amb tampons fets per nosaltres amb goma eva. Cada infant pot fer la forma de tampó que més li agradi per poder decorar-la.
  19. Pesquem peixos: Fem els nostres peixos amb taps de suro i material reciclat i la nostra pròpia canya. Quan ho tinguem, podem escampar els peixos per una galleda plena d’aigua i jugar a veure qui pot pescar-ne més. 
  20. Mural de la balena: Fem servir diferents materials per pintar un mural gegant en forma de balena. 

Ciència i experiments

  1. Dibuix encriptat: A través de diferents filtres de colors podem revelar missatges ocults per tal de resoldre el problema del nostre protagonista.
  2. Flubber: Experimentem amb bicarbonat, cola, líquid de lentilles i colorant, per crear el nostre ajudant viscós. Creem el nostre propi slime i experimentem amb la seva consistència, descobrint la diferència entre els líquids i els sòlids. 
  3. Som detectius: Fem una gimcana amb missatges ocults escrits amb llimona, i els revelem amb iode.
  4. Ous de dinosaure: Fem ous congelats de dinosaure amb globus, figures de dinosaure, sal i aigua freda i calenta. A més, experimentem amb les diferents formes de fer que el gel torni a estat líquid. 
  5. Fòssils: Fem els nostres propis fòssils amb argila utilitzant diferents objectes com petxines, joguines de plàstic, pals, pedres, etc.  
  6. A través de l’aigua: Fem uns artilugis amb tubs de plàstic, on a dins posem aigua i tapem els dos extrems amb globus, per evitar que l’aigua surti. Experimentem veient com viatge el so a través de l’aigua quan colpegem un extrem o parlem dins el tub. 
  7. Globus màgic: Coneixem com diferents elements combinats provoquen una reacció química que genera diòxid de carboni, el qual infla el nostre globus sense que nosaltres l’haguem d’omplir d’aire dels nostres pulmons.
  8. Lletres de cristall: Donem forma als escurapipes creant símbols i/o lletres. Després els mullem d’aigua amb sal i els deixem assecar. 
  9. Nebulosa: Experimentem amb el fenomen de la nebulosa creant-ne una en un pot de vidre, amb cotó fluix, purpurina, aigua i colorant alimentari. 
  10. Flotabilitat: Coneixem quins objectes s’enfonsen a l’aigua i quins no, a més de la importància que hi té la mida, el pes i la forma d’aquests. Fem servir paper, clips, esponges, pedres, suro, porexpan, plastilina, etc, amb l’objectiu d’acabar construint el nostre propi vaixell a escala petita per portar-lo a les olimpíades. 
  11. La torre més alta: Mentre construïm torres amb gots, plastilina i pals de polo, entenem que en el moment de construir torres, l’equilibri depèn de l’amplitud de la base. 
  12. Prismàtics d’espia: Construim uns prismàtics amb materials reciclats, observem els colors del nostre entorn des de diferents filtres de color i averiguem quins colors ens permeten descobrir els missatges secrets escrits als fulls. Fem servir plastidecors de colors i diferents filtres de celofan (groc, verd, vermell i blau). 
  13. Mar en una ampolla: Simulem que guardem el mar dins d’una ampolla de plàstic o de vidre, fent servir materials com la cola, l’oli, el colorant alimentari i l’aigua.
  14. Bombolles geomètriques: Fem bombolles de sabó amb fairy i sabó de mans geomètriques. Unim diferents canyes per crear formes. 
  15. L’ocell equilibrista: Fem un ocell amb paper i cartró capaç d’aguantar-se en equilibri quan l’agafem amb un dit pel bec. 

Robòtica i tecnologia

  1. Makey Makey Pacman: Juguem al videojoc Pacman amb les plaques de Makey Makey i uns petits controladors que creem amb paper de plata.
  2. Mini dinosaures: Construïm dinosaures amb Lego. És una construcció senzilla, posant-hi un motor per fer moure els dinosaures i poder-hi jugar.
  3. Futbol Sphero: Creem el nostre propi camp de futbol en miniatura i controlem el robot Sphero perquè entri a la porteria contraria abans que els jugadors de l’altre equip ho aconsegueixin.
  4. Coets d’aigua: Llancem coets fent servir l’aigua com a combustible.
  5. Makey Makey DDR: Coneixem el ball de les abelles i juguem amb les plaques Makey Makey al joc DDR.
Sami Vatanen Jersey 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies