Planificació d’activitats 1r-3r (La Garriga)

A continuació teniu la planificació d’activitats per les 5 setmanes de casal. Heu de tenir en compte que:

L’ordre en què es faran les activitats cada setmana pot canviar, en especial el dia d’excursió i el dia de piscina (per mal temps per exemple), us avisarem per correu de qualsevol canvi que es pugui produir.
Les activitats marcades com a “excursió” són sortides que farem pels voltants de l’escola, no suposaran cap cost extra i tant bon punt les anem concretant durant els propers dies anirem posant els detalls en aquesta mateixa web..
Les franges que estan marcades en negreta són les que anomenem “tallers”. Els infants podran triar quin taller volen fer, i si hi ha prou interessats pels dos es podran fer els dos, i si no, farem el que sigui més popular.
A la planificació hi veieu l’activitat principal de cada franja horària, però els monitors disposen d’un dossier d’activitats i jocs per complementar aquestes activitats principals, normalment l’activitat principal no ocupa tota l’estona, i a l’acabar es fan jocs i altres activitats.

Descripció de les activitats

MITJANS

Jocs de lleure i esportius

 1. Jocs de coneixença: Tots els dilluns es faran jocs de coneixença per tots aquells infants que comencin nous i puguin conèixer els seus companys i companyes. 
 2. Saturday Night: El joc estarà ambientat amb cançons dels anys 80. El joc serà una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants hauran de ballar per l’espai i quan pari la música hauran de quedar-se quiets.
 3. Jocs amb pilotes: Jocs on s’utilitzaran le spilotes com element principal. 
 4. Jocs de taula: Es plantejaran diferents jocs de taula i els infants podran escollir lliurement el que més els agradi. 
 5. Dinosaures i meteorits: Farem dos grups. L’equip dels meteorits amagarà meteorits petits (pilotes) per l’espai, i l’equip dels dinosaures haurà de trobar-les en el mínim temps possible. Després canviarem els papers. 
 6. Pluja de meteorits: Les pilotes de tenis seran meteorits i els infants hauran de passar d’un camp a l’altre les pilotes. L’equip que acabi amb més pilotes de tenis al seu camp perdrà. 
 7. Curses de relleus: Es faran equips i els infants hauran de ser més ràpids que els altres per acabar abans la cursa de relleus. 
 8. Acrosport: Els infants hauran de fer torres humanes. Els nens i nenes es posaran per grups i hauran d’intentar imitar la imatge que el monitor ensenyarà.
 9. Els balls de l’espai: Jugarem al joc de les cadires, els infants aniran ballant al voltant d’elles fins que s’aturi la música, que hauran d’intentar seure en una d’elles. Si algú no ho aconsegueix quedarà eliminat. 
 10. Joc dels coets: Es farà una rotllana i un infant tindrà una pilota a les mans, quan la llenci a l’aire dirà un nom. Aquest infant haurà de correr, agafar la pilota abans que toqui al terra, i quan la tingui a les mans haurà d’intentar tocar a algun dels seus companys llançant la pilota. 
 11. La bandera: Es faran dos equips, i cada grup amagarà la seva bandera a un lloc de l’espai. L’altre grup ha d’intentar trobar-la i portar-la a la seva base. 
 12. Corona del rei: Jugarem a una variant del pilla-pilla. L’infant que li toca parar, portarà una corona al cap i haurà d’intentar atrapar a 5 companys per poder treure’s la corona i donar-li a un altre. El nen o nena que estava parant ja no ha de pillar sinó que ha d’escapar del nou rei. 
 13. Cursa de sacs:  Es faran equips per competir en una cursa de sacs. Els equips hauran de fer un circuit i tornar a la fila, per tal que el següent membre de l’equip pugui sortir. 
 14. Ball de les sardines: El joc serà una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants hauran de ballar per l’espai i quan pari la música hauran d’imitar a una sardina. El nen o nena que sigui l’últim en imitar-la quedarà eliminat. 
 15. Som wómbats: Un nen és un wómbat que està hivernant en una cova, està estirat en un matalàs. Resulta ser que la resta dels animalons del bosc són molt empipadors i volen despertar al pobre ós. Tots els nens s’acostaran a l’ós i el molestaran. De cop i volta l’ós es despertarà i perseguirà els animalons que l’empipin. Quan els animalons arribin a un punt establert l’ós no els podrà atrapar. Els atrapats poden ser óssos o restar eliminats.
 16. Cucanyes: Es prepararan diferents proves i els nens i nenes hauran de realitzar-les en el mínim temps possible. 

Arts & Crafts

 1. Disfresses: Ens personalitzarem la nostra màscara de superherois i la nostra capa. 
 2. Bola de discoteca: Farem una bola de discoteca amb purpurina, paper brillant i lentejuelas
 3. Laberints: Els infants faran la seva pròpia versió d’un joc d’arcade amb materials reciclats. 
 4. Dinosaures de fang: Fem dinosaures amb fang. Quan estiguin secs, podrem pintar-los i decorar-los. 
 5. Dinosaures voladors: Farem un mòbil de dinosaures que podrem portar a casa i penjar-lo per decorar la nostra habitació. 
 6. Volcà: Farem un volcà amb paper maxé. El pintarem i quan estigui sec posarem dins els volcà vinagre, bicarbonat i colorant perquè simuli lava. 
 7. Mòbil d’extraterrestres: Farem un mòbil d’extraterrestres que podrem portar a casa i penjar-lo per decorar la nostra habitació. 
 8. Coet espacial: Farem una nau espacial entre tots amb cartró i material reciclat. 
 9. Màscares d’extraterrestres:  Farem una màscara d’extraterrestre, la pintarem i la personsalitzarem al nostre gust. 
 10. Photocall medieval: Farem un photocall amb dibuixos típics de l’època. Farem forats a les cares, per després poder fer unes divertides fotos. 
 11. Catapultes: Farem catapultes amb pals de polo i culleres de fusta. Un cop les tinguem acabades jugarem a veure qui llança més lluny una bola de paper. 
 12. Castells i punteries: Fem castells amb trossos de garrafa i cartró, i a més a més, fem pilotes de globus i arròs per poder fer punteria dins els castells.
 13. Mural de la balena: Fem servir diferents materials per pintar un mural gegant en forma de balena. 
 14. Medusa: Farem una medusa amb material llampant que podrem penjar amb un fil.
 15. Samarretes: Estamparem les nostres samarretes amb tampons fets per nosaltres amb goma eva. Cada infant podrà fer la forma de tampó que més li agradi per poder decorar-la.

Ciència i experiments

 1. Som detectius: Fem una gimcana amb missatges ocults escrits amb llimona, i els revelem amb iode.
 2. Voronoi: Fem servir propietats matemàtiques per decolorar M&Ms i aconseguir dibuixos matemàtics. 
 3. Ones de so ballarines: Entenent el comportaments dels fluïds no newtonians resultants de la barreja entre aigua i maizena, experimentem amb les ones del so. 
 4. Ous de dinosaure: Fem ous congelats de dinosaure amb globus, figures de dinosaure, sal i aigua freda i calenta. A més, experimentem amb les diferents formes de fer que el gel torni a estat líquid. 
 5. Fòssils: Fem els nostres propis fòssils amb argila utilitzant diferents objectes com petxines, joguines de plàstic, pals, pedres, etc.  
 6. Arqueòlegs: En aquesta activitat ens convertirem en arqueòlegs. Els monitors i monitores escamparan diferents objectes a la zona del sorral i les cobriran amb sorra. Els infants coneixeran els estris que utilitzen els arqueòlegs i faran la recerca dels objectes perduts. 
 7. Gel: Crearem gel a partir d’una ampolla plena d’aigua, a temperatura ambient, i aigua molt freda. 
 8. Arbres salats: Farem arbres amb cartró, i amb colorant, sal i aigua, els enfonsem dins la barreja i esperem que creixi sal a les seves branques. 
 9. Globus màgic: Coneixem com diferents elements combinats provoquen una reacció química que genera diòxid de carboni, el qual infla el nostre globus sense que nosaltres l’haguem d’omplir d’aire dels nostres pulmons.
 10. Telescopi: Ens convertim en astrònoms per un dia i construïm el nostre propi telescopi refractor a l’estil de Galileu per poder observar objectes llunyans amb molt més detall. 
 11. Càmera de fotos: Creem la nostra màquina de fotos antiga, amb una caixa de sabates, xinxetes, paper d’alumini, pintura negra i d’altres materials. 
 12. La torre més alta: Mentre construïm torres amb gots, plastelina i pals de polo, entenem que en el moment de construir torres, l’equilibri depèn de l’amplitud de la base. 
 13. Aigua freda vs. aigua calenta: Experimentarem veient que passa quan ajuntem aigua freda i aigua calenta. Col·locarem dins un got aigua molt freda i dins d’un altre aigua molt calenta. Taparem el got amb aigua calenta amb un paper i el col·locarem cap per avall sobre l’altre got. Què passarà quan treiem el paper que separa un got i l’altre?
 14. Ocell equilibrista: Farem un ocell amb paper i cartró capaç d’aguantar-se en equilibri quan l’agafem amb un dit pel bec. 
 15. Flubber: Experimentem amb bicarbonat, cola, líquid de lentilles i colorant, per crear el nostre ajudant viscós. Crearem el nostre propi slime i experimentant amb la seva consistència, descobrint la diferència entre els líquids i els sòlids. 

Robòtica i tecnologia

 1. Snake Junior: Editem i juguem al joc de Snake amb l’aplicació de programació en bloc Scratch Junior. 
 2. Mini Arcade: Editem un joc d’arcade segons els nostres gustos i després hi juguem. 
 3. Whac a dino: Juguem al típic joc de Whac a mole, pero en comptes de talps, dinosaures, amb les plaques Makey Makey.
 4. Jurassic Park: construïm els nostres propis dinosaures amb Lego Spike.
 5. Futbol Sphero: Creem el nostre propi camp de futbol en miniatura i controlem el robot Sphero perquè entri a la porteria contraria abans que els jugadors de l’altre equip. 
 6. Selector de colors: Amb el material Lego Spike Prime, uns packs de construcció de peces de lego, creem una màquina capaç de detectar diferents colors quan apropem una peces d’un color concret.
 7. Makey Makey Operació: Creem el nostre propi joc d’”Operación” fent servir Scratch, Makey Makey i el nostre propi disseny de tauler de joc, a la vegada que aprenem que per a que l’electricitat pugui viatjar per un circuit elèctric, aquest ha d’estar tancat. 
 8. Catapultes: Dissenyem una màquina o artilugi que ens permeti propulsar pilotes per enderrocar la ciutat en runes que hem trobat.
 9. Makey Makey DDR: Coneixem el ball de les abelles i juguem amb les plaques Makey Makey al joc DDR.
 10. WeDo 2 Balena: construïm una balena amb peces de Lego WeDo2 i un motor que permetrà que mogui la cua.

Sami Vatanen Jersey 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies