Planificació d’activitats 1rESO-2nESO (La Garriga)

A continuació teniu la planificació d’activitats per les 5 setmanes de casal. Heu de tenir en compte que:

L’ordre en què es faran les activitats cada setmana pot canviar, en especial el dia d’excursió i piscina (per mal temps per exemple), us avisarem per correu de qualsevol canvi que es pugui produir.
Les activitats marcades com a “excursió” són sortides que farem pels voltants de l’escola, no suposaran cap cost extra i tant bon punt les anem concretant durant els propers dies anirem posant els detalls en aquesta mateixa web..
Les franges que estan marcades en negreta són les que anomenem “tallers”. Els infants podran triar quin taller volen fer, i si hi ha prou interessats pels dos es podran fer els dos, i si no, farem el que sigui més popular.
A la planificació hi veieu l’activitat principal de cada franja horària, però els monitors disposen d’un dossier d’activitats i jocs per complementar aquestes activitats principals, normalment l’activitat principal no ocupa tota l’estona, i a l’acabar es fan jocs i altres activitats.

Descripció de les activitats

ESO

Jocs de lleure i esportius

  1. Jocs de coneixença: Tots els dilluns es faran jocs de coneixença per tots aquells infants que comencin nous i puguin conèixer els seus companys i companyes. 
  2. Jocs tradicionals: Ens dividirem en 4 grups i anirem passant per diferents estacions on trobarem jocs tradicionals dels anys 80. 
  3. Jocs amb pilotes: Jocs on s’utilitzaran le spilotes com element principal. 
  4. Aeròbic: El joc estarà ambientat amb cançons dels anys 80. El joc serà una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants hauran de ballar per l’espai i quan pari la música hauran de quedar-se quiets. Després, un cop acabem el joc,  els infants podran inventar-se alguna coreografia dels anys 80 per grups.
  5. Twister gegant: Jugarem al twistter, però amb un taulell adaptat, per tal que puguin jugar tot els grup d’infants a la vegada. 
  6. Guerra de dinosaures: Les pilotes de tenis seran meteorits i els infants hauran de passar d’un camp a l’altre les pilotes. L’equip que acabi amb més pilotes de tenis al seu camp perdrà. Cada equip decidirà quin dinosaure volen ser. 
  7. Carrera d’obstacles: Posarem a prova les nostres habilitats físiques per superar diferents reptes i obstacles. Farem dos equips per competir en una cursa d’obstacles i relleus. 
  8. Jocs pre-esportius: Ens dividirem en 4 grups i anirem passant per diferents estacions, on hi haurà preparat un joc d’algun esport concret. 
  9. Atrapa l’extraterrestre: Una variant del joc de l’aranya, però l’infant que està al mig a d’intentar atrapar a l’extraterrestre (un nen o nena que portarà un pitrall penjant de la cua). En un principi el nen que ha d’atrapar no veurà qui ho porta, per tant ha d’estar molt atent per identificar l’extraterrestre. 
  10. Futbol galàctic: Jugarem a futbol, però en comptes d’una pilota normal amb una fitball que fa alentir el joc, ja que pesa menys i és més difícil controlar la pilota. 
  11. Salvem les bruixes: Es faran dos equips, i cada grup amagarà la seva bandera, en aquest cas serà un nen o una nena que farà de bruixa o bruixot, a un lloc de l’espai. L’altre grup ha d’intentar trobar-la i portar-la a la seva base. 
  12. Cursa de sacs: Es faran equips per competir en una cursa de sacs. Els equips hauran de fer un circuit i tornar a la fila, per tal que el següent membre de l’equip pugui sortir. 
  13. Cucanyes: Es prepararan diferents proves i els nens i nenes hauran de realitzar-les en el mínim temps possible.
  14. Cursa de xapes: Es dibuixa a terra un circuit amb una línia de sortida. Els i les participants hi col·loquen les xapes. El primer que aconsegueixi fer el circuit més ràpid guanyarà. 
  15. Busquem els gamusins: Farem dos grups. L’equip dels gamusins amagarà pilotes per l’espai, i l’equip dels buscadors haurà de trobar-les en el mínim temps possible. Després canviarem els papers. 
  16. Ens acomiadem: Com a últim dia del casal, deixarem que els nens i nenes juguin lliurement amb material 

Arts & Crafts

  1. Samarretes DIY: Dissenyarem la nostra propia samarreta a partir de la técnica Tie Dye, amb colorants o llegiu.
  2. Bola de disco: Farem una bola de discoteca amb purpurina, paper brillant i lentejuelas
  3. Fimo: Crearem els nostres personatges de PackMan, amb el material, Fimo. Podrem escollir si volem penjolls, pins, arracades o simplement el disseny.
  4. Portallapis dino: Amb pots de vidre i pintura especial, crearem els nostres portallapis de dinosaures. 
  5. Papiroflèxia dinos: Coneixerem el món de la papiroflexia i farem dinosaures de paper. Després deixarem que els infants experimentin i puguin fer un creació pròpia. 
  6. Clauers de dinos: Farem clauers en forma de dinosaures per poder decorar les nostres motxilles o estoig. El material que utilitzarem serà feltre o semblant.
  7. Gomes d’esborrar: Dissenyarem i crearem les nostres pròpies gomes de borrar.
  8. Nèbula Jar: Experimentem amb el fenòmen de la nebulosa creant-ne una en un pot de vidre, amb cotó fluix, purpurina, aigua i colorant alimentari. 
  9. Fidget Toys: Que podem fer quan estem molt nerviosos i hem de estar asseguts o quiets? Per això crearem jocs de dits que puguem utilitzar a qualsevol lloc.
  10. Poció màgica: Crearem la nostra poció brillant.
  11. Caixa POP: Farem la nostra caixa sorpresa explosiva.
  12. Fem els nostres anells: Amb diferents motlles crearem diferents anells.
  13. Jellyfish Bottle: Crearem la nostra mascota marina, amb material reciclat, construirem meduses flotants i ens les emportarem en la seva ampolla.
  14. Creem la nostra làmpada: Amb globus i cordes, crearem les nostres lampades.
  15. Mar en una ampolla: Simulem que guardem el mar dins d’una ampolla de plàstic o de vidre, fent servir materials com la cola, l’oli, el colorant alimentari i l’aigua.

Ciència i experiments

  1. Flubber: Experimentem amb bicarbonat, cola, líquid de lentilles i colorant, per crear el nostre ajudant viscós. Crearem el nostre propi slime i experimentant amb la seva consistència, descobrint la diferència entre els líquids i els sòlids. 
  2. Plastilina casolana: Creem la nostra pròpia plastelina casolana amb elements que podem trobar a casa nostra, utilitzant: colorant, farina, oli, aigua i sal. 
  3. Reflexió de la llum: Perquè brillen tant les boles de disco? Experimentarem el fenómen de la reflexió de la llum.
  4. Volcà explosiu:  A través de reaccions quimiques crearem unvolca explosiu.
  5. Làmpada de lava: Els infants faran una làmpada de lava amb aigua, oli, colorant i pastilles efervescents. 
  6. Ous geodes:   Amb sal i ous crearem geodes, unes pedres brillants.
  7. Gel instantani: Crearem gel a partir d’una ampolla plena d’aigua, a temperatura ambient, i aigua molt freda. 
  8. Ferrofluïd: Exeprimentarem, amb slime imantat i imants. Perquè engoleix l’iman?
  9. Arbres salats: Farem arbres amb cartró, i amb colorant, sal i aigua, els enfonsem dins la barreja i esperem que creixi sal a les seves branques. 
  10. Potato battery:  Podrem ser capaços d’encendre una bombeta amb patates? Segur que si!
  11. Fem gelats en bosses: Amb gel, sal i alimets crearem els nostres propis gelats.
  12. Calidoscopi: Montarem un caleodoscopi i jugarem amb la reflexió de la llum i la seva distorsió.
  13. Projector hologràfic: Amb plàstics i imatges, crearem un projector hologràfic.
  14. Fem el nostre Lip: Amb productes casolans i accessibles crearem un balsam reparador.
  15. Cuc de l’infern: Amb bicarbonat i sucre invocarem al cuc del infern.

Robòtica i tecnologia

  1. Snake 4.0: Modifiquem un un joc tipus Snake amb Scratch, posar-hi aquells personatges i moviments que més ens agradin. 
  2. Robot Cub Rubik: Muntem un robot que resolgui el cub de rubik.
  3. Excavadora Lego: construïm una excavadora i la programem perquè detecti en quin moment ha de recollir els elements del terra. 
  4. Dino NXT: Construïm un dinosaure amb peces de Lego NXT i el programem perquè es mogui. 
  5. BumperBot: Programem un robot per a que reaccioni al xocar amb els obstacles.
  6. Scratch Extraterrestres: Dissenyem un videojoc amb l’aplicació Scratch i programem els nostres personatges perquè destrueixin una nau espacial. 
  7. Catapultes NXT: Construirem catapultes amb Lego NXT, programant-les i fent petits canvis en el disseny per enviar diferents objectes el més lluny possible. 
  8. Makey Conductivitat: Dominem l’electricitat gràcies al metall, fem servir una interficie basada en la conductivitat per interactuar amb el mon virtual!
  9. Vaixell automàtic: Construirem i programarem un petit vaixell motoritzat que funcionarà amb un radiocontrol.
  10. Telesketch: Creem el nostre propi telesketch i el controlem amb els motors de Lego NXT.