Planificació d’activitats P3-P5 (La Garriga)

A continuació teniu la planificació d’activitats per les 5 setmanes de casal. Heu de tenir en compte que:

L’ordre en què es faran les activitats cada setmana pot canviar, en especial el dia d’excursió (per mal temps per exemple), us avisarem per correu de qualsevol canvi que es pugui produir.
Les activitats marcades com a “excursió” són sortides que farem pels voltants de l’escola, no suposaran cap cost extra i tant bon punt les anem concretant durant els propers dies anirem posant els detalls en aquesta mateixa web..
Les franges que estan marcades en negreta són les que anomenem “tallers”. Els infants podran triar quin taller volen fer, i si hi ha prou interessats pels dos es podran fer els dos, i si no, farem el que sigui més popular.
A la planificació hi veieu l’activitat principal de cada franja horària, però els monitors disposen d’un dossier d’activitats i jocs per complementar aquestes activitats principals, normalment l’activitat principal no ocupa tota l’estona, i a l’acabar es fan jocs i altres activitats.

Descripció de les activitats

PETITS

Jocs de lleure i esportius

 1. Jocs de coneixença: Tots els dilluns es faran jocs de coneixença per tots aquells infants que comencin nous i puguin conèixer els seus companys i companyes. 
 2. Saturday Night: El joc estarà ambientat amb cançons dels anys 80. El joc serà una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants hauran de ballar per l’espai i quan pari la música hauran de quedar-se quiets.
 3. Jocs amb pilotes: Jocs on s’utilitzaran le spilotes com element principal. 
 4. Jocs de taula: Es plantejaran diferents jocs de taula i els infants podran escollir lliurement el que més els agradi. 
 5. Coneixem els dinosaures: Una variant del joc de l’aranya, però en comptes de passar tots corrents per la línia on està el T-Rex, només passaran els nens i nenes que representin a aquell dinosaure. Es faran grups i cada grup, sense que el T-Rex ho sapiga, representarà un dinosaure. El T-Rex dirà el nom d’un dinosaure i els qui siguin aquell tipus hauran de passar sense ser enxampats. 
 6. Dinosaures a la gàbia: Es faran quatre equips, cada equip representarà un tipus de dinosaure i tindrà un base on podran salvar-se. L’objectiu del joc és aconseguir els pitralls dels altres dinosaures que estaran a les seves bases. 
 7. Curses de relleus: Es faran equips i els infants hauran de ser més ràpids que els altres per acabar abans la cursa de relleus. 
 8. Cursa de sacs: Es faran equips per competir en una cursa de sacs. Els equips hauran de fer un circuit i tornar a la fila, per tal que el següent membre de l’equip pugui sortir. 
 9. Joc dels coets: Es farà una rotllana i un infant tindrà una pilota a les mans, quan la llenci a l’aire dirà un nom. Aquest infant haurà de correr, agafar la pilota abans que toqui al terra, i quan la tingui a les mans haurà d’intentar tocar a algun dels seus companys llançant la pilota. 
 10. Balls de l’espai: Jugarem al joc de les cadires, els infants aniran ballant al voltant d’elles fins que s’aturi la música, que hauran d’intentar seure en una d’elles. Si algú no ho aconsegueix quedarà eliminat. 
 11. La bandera: Es faran dos equips, i cada grup amagarà la seva bandera a un lloc de l’espai. L’altre grup ha d’intentar trobar-la i portar-la a la seva base. 
 12. Cavallers i bufons: El joc és una variant del joc de polis i cacos. Un grup de nens seran els cavallers que hauran d’enxampar als bufons. Quan un bufó sigui atrapat anirà al castell on quedrà près fins que un altre bufó li xoqui la mà. 
 13. Torres humanes: Els infants hauran de fer torres humanes. Els nens i nenes es posaran per grups i hauran d’intentar imitar la imatge que el monitor ensenyarà.
 14. Els llops i els conills: Es faran dos grups, un equip seran els llops i l’altre equip els conills. Els infants hauran de col·locar-se a dos camps diferents i jugar al joc de matar conills tradicional. 
 15. Talps sota terra: Els infants estaran repartir per l’espai i el monitor dirà un número, per ejemple 7, i els nens i nenes hauran de fer paquets de 7, quan siguin 7 seuran tots a terra. El monitor anirà cantant números aleatòriament. 
 16. Stop dels animals: Jugarem al joc de l’STOP, però cada cop que ens aturem, per evitar que ens atrapin, haurem de quedar-nos quiets i fer el soroll d’un animal. 

Arts & Crafts

 1. Pacman: Els infants faran la seva pròpia versió del joc pacman amb materials reciclats. 
 2. Bola de discoteca: Farem una bola de discoteca amb purpurina, paper brillant i lentejuelas
 3. Cub de Rubik: Els infants faran un cub de rubik mòbil amb material reciclat. 
 4. Disfresses: Ens personalitzarem la nostra màscara de superherois i la nostra capa. 
 5. Làmpades de lava: Els infants faran una làmpada de lava amb aigua, oli, colorant i pastilles efervescents. 
 6. Màscares de dinosaure: Farem una màscara de dinosaure, la pintarem i la personsalitzarem al nostre gust. 
 7. Dinosaures voladors: Farem un mòbil de dinosaures que podrem portar a casa i penjar-lo per decorar la nostra habitació. 
 8. Barrets de dinosaure: Farem barrets en forma de cap de dinosaure, fent servir diversos materials.
 9. Titelles espacials: Farem titelles amb feltre de coses de l’espai. Cada infant podrà fer la seva pròpia forma i decorar-la com vulgui. 
 10. Frisbee del sistema solar: Farem frisbees i els decorarem amb els planetes del sistema solar. Després podem jugar amb ells al pati. 
 11. Nau espacial: Farem una nau espacial entre tots amb cartró i material reciclat. 
 12. Corones de l’espai: Ens dividirem per grups i cada equip haurà de fer la seva corona, que ens serviran per jugar i fer equips quan realitzem els jocs de lleure. 
 13. Catapultes: Farem catapultes amb pals de polo i culleres de fusta. Un cop les tinguem acabades jugarem a veure qui llança més lluny una bola de paper. 
 14. Jocs medievals: Fem castells amb trossos de garrafa i cartró, i a més a més, fem pilotes de globus i arròs per poder fer punteria dins els castells. 
 15. Els nostres cavalls: Farem cavalls amb xurros de piscina i els decorarem amb cartoline si llana. 
 16. Clauers: Farem clauers amb cordills de llana per poder penjar-ho a les motxilles o a les claus. 
 17. Medusa: Farem una medusa amb material llampant que podrem penjar amb un fil.
 18. Samarretes estampades: Estamparem les nostres samarretes amb tampons fets per nosaltres amb goma eva. Cada infant podrà fer la forma de tampó que més li agradi per poder decorar-la.
 19. Pesquem peixos: Fem els nostres peixos amb taps de suro i material reciclat i la nostra pròpia canya. Quan ho tinguem, podrem escampar els peixos per una galleda plena d’aigua i jugar a veure qui pot pescar-nes més. 
 20. Mural de la balena: Fem servir diferents materials per pintar un mural gegant en forma de balena. 

Ciència i experiments

 1. Dibuix encriptat: A través de diferents filtres de colors podrem revelar missatges ocults per tal de resoldre el problema del nostre protagonista.
 2. Flubber: Experimentem amb bicarbonat, cola, líquid de lentilles i colorant, per crear el nostre ajudant viscós. Crearem el nostre propi slime i experimentant amb la seva consistència, descobrint la diferència entre els líquids i els sòlids. 
 3. Som detectius: Fem una gimcana amb missatges ocults escrits amb llimona, i els revelem amb iode.
 4. Ous de dinosaure: Fem ous congelats de dinosaure amb globus, figures de dinosaure, sal i aigua freda i calenta. A més, experimentem amb les diferents formes de fer que el gel torni a estat líquid. 
 5. Fòssils: Fem els nostres propis fòssils amb argila utilitzant diferents objectes com petxines, joguines de plàstic, pals, pedres, etc.  
 6. A través de l’aigua: Farem uns artilugis amb tubs de plàstic, on a dins posarem aigua i taparem els dos extrems amb globus, per evitar que l’aigua surti. Experimentarem veient com viatge el so a través de l’aigua quan colpegem un extrem o parlem dins el tub. 
 7. Globus màgic: Coneixem com diferents elements combinats provoquen una reacció química que genera diòxid de carboni, el qual infla el nostre globus sense que nosaltres l’haguem d’omplir d’aire dels nostres pulmons.
 8. Lletres de cristall: Donarem forma als escurapipetes creant símbols i/o lletres. Després els mullarem d’aigua amb sal i els deixarem assecar. 
 9. Nebulosa: Experimentem amb el fenòmen de la nebulosa creant-ne una en un pot de vidre, amb cotó fluix, purpurina, aigua i colorant alimentari. 
 10. Flotabilitat: Coneixem quins objectes s’enfonsen a l’aigua i quins no, a més de la importància que hi té la mida, el pes i la forma d’aquests. Fem servir paper, clips, esponjes, pedres, suro, porexpan, plastilina, etc, amb l’objectiu d’acabar construint el nostre propi vaixell a escala petita per portar-lo a les olimpíades. 
 11. La torre més alta: Mentre construïm torres amb gots, plastelina i pals de polo, entenem que en el moment de construir torres, l’equilibri depèn de l’amplitud de la base. 
 12. Prismàtics d’espia: Construïm uns prismàtics amb materials reciclats, observem els colors del nostre entorn des de diferents filtres de color i averiguem quins colors ens permeten descobrir els missatges secrets escrits als fulls. Fem servir plastidecors de colors i diferents filtres de celofan (groc, verd, vermell i blau). 
 13. Mar en una ampolla: Simulem que guardem el mar dins d’una ampolla de plàstic o de vidre, fent servir materials com la cola, l’oli, el colorant alimentari i l’aigua.
 14. Bombolles geomètriques: Farem bombolles de sabó amb fairy i sabó de mans geomètriques. Unirem diferents canyetes per crear formes. 
 15. L’ocell equilibrista: Farem un ocell amb paper i cartró capaç d’aguantar-se en equilibri quan l’agafem amb un dit pel bec. 

Robòtica i tecnologia

 1. Makey Makey Pacman: Juguem al videojoc Pacman amb les plaques de Makey Makey i uns petits controladors que creem amb paper de plata.
 2. Mini dinosaures: construïm dinosaures amb Lego. Serà una construcció senzilla, i posarem un motor per fer-los moure i poder jugar amb els nostres dinosaures. 
 3. Futbol Sphero: Creem el nostre propi camp de futbol en miniatura i controlem el robot Sphero perquè entri a la porteria contraria abans que els jugadors de l’altre equip. 
 4. Coets d’aigua: Llancem coets fent servir l’aigua com a combustible.
 5. Makey Makey DDR: Coneixem el ball de les abelles i juguem amb les plaques Makey Makey al joc DDR.
Sami Vatanen Jersey 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies