Planificació d’activitats 1r-3r (Escola Lledoner)

Descripció de les activitats

Mitjans

Jocs de lleure i esportius

 1. Resolem misteris: Ens convertirem en detectius i anem superant les proves de la gimcana, a la vegada que resoldrem els reptes i misteris que se’ns plantegen.  
 2. Busquem el tresor: Dividirem el grup en diferents colles de pirates, i cadascuna es posarà un nom i es pintarà amb algun element identificatiu. L’objectiu de l’activitat serà competir per trobar el tresor amagat per l’escola abans que el trobin les colles contràries. 
 3. Cursa de sacs: Es faran equips per competir en una cursa de sacs. Els equips hauran de fer un circuit i tornar a la fila, per tal que el següent membre de l’equip pugui sortir. 

Arts & Crafts

 1. La lluna: Els astrònoms estan pendents de l’estudi de l’univers, pel telescopi poden veure els diferents astres que tenim al voltant. Cada nit, surt la lluna, per la humanitat ha sigut un misteri durant molts anys. L’observarem i veurem les seves fases.
 2. Cofre del tresor: Els cofres del tresor han estat perseguits per pirates i caça tresors. Com és que hi ha cofres al fons del mar o enterrats a la sorra de la platja?
 3. Pigments naturals: D’on surten els pigments naturals? On els podem trobar? Observarem el nostre voltant i la cuina de casa, hi ha espècies? Quin color tenen? Quina textura tenen? Fan olor? Heu pintat alguna vegada amb espècies? Som-hi!

Ciència i experiments

 1. Empremtes dactilars: Ens convertirem en detectius i buscarem empremtes dactilars per la zona. Aprendrem a extreure petjades a través de diferents tècniques.
 2. Pes: Balena Blava: Experimentarem amb diferents objectes per veure quins pesen més i quins pesen menys. Construirem una balena capaç de menjar-se l’objecte més pesant.

Robòtica i tecnologia

 1. Lego Spike Tractor: Construirem i programarem un robot que pugui recollir i transportar terra.

Jocs d’aigua

 1. Mocador passat per aigua: S’haurà de córrer quan cridin el teu número, buscar el globus i remullar el teu contrincant. Variant aquàtica del joc de mocador.
 2. Surfistes: Es faran dos equips, les onades i els surfistes. Els surfistes hauran d’aconseguir no ser tocats per les onades, mentre caminen fent equilibris sobre una línia del terra. Les onades dispararan aigua als surfistes. Quan l’aigua toqui a un dels surfistes, aquest quedarà eliminat. 
 3. Protegim el globus: Semblant al joc de la bandera, els infants hauran d’amagar i protegir un globus d’aigua. L’altre equip ha d’intentar trobar-lo i explotar-lo per guanyar.
 4. Camins d’aigua: Els camins d’aigua són iguals a la sorra, el ciment o la ceràmica? Amb xeringues grans plenes d’aigua farem dibuixos i camins a terra i veurem com reacciona l’aigua en entrar en contacte amb les diferents superfícies que hi ha a l’escola. 
 5. Guerra de globus: Farem una guerra de globus d’aigua amb colorant dins. L’equip que acabi més tacat pel color de l’altre grup, perd. Aquesta activitat es realitzarà l’últim dia de casalet i aprofitarem per fer una cloenda, deixant que els infants, després de fer l’activitat, facin joc lliure.