Planificació d’activitats 4t-6è (Escola Lledoner)

Descripció de les activitats

Grans

Jocs de lleure i esportius

 1. Resolem misteris: Ens convertirem en detectius i anirem superant les proves de la gimcana, a la vegada que resolem els reptes i misteris que se’ns plantegen. 
 2. Salvem al nàufrag: Dividirem el grup en dos equips i jugarem a una variant del joc de la bandera. En comptes d’una bandera, l’equip amagarà a una persona de l’altre equip. Començarà el joc quan els dos nàufrags estiguin amagats, i els equips podran començar a buscar-lo.
 3. Obstacles de muntanya: Es faran dos equips i cada grup prepararà un circuit amb diferents obstacles (saltar un riu, passar per sobre un pont molt estret, pujar i baixar pendents, etc.), simulant experiències que es puguin trobar a la muntanya. Quan es tingui fet, es posarà a prova a l’altre equip fent que passi pel circuit que han construït. 

Arts & Crafts

 1. Mà robòtica: A partir de la nostra mà, crearem una mà robòtica que podrem fer moure a partir d’un senzill mecanisme.
 2. En les profunditats del blau: El medi marí es pot subdividir en diferents zones segons la profunditat. Quines espècies estan per descobrir? Quin animal és capaç de viure sota la pressió de l’aigua a més de 500 metres de profunditat?
 3. Pigments naturals: D’on surten els pigments naturals? On els podem trobar? Observarem el nostre voltant i la cuina de casa, hi ha espècies? Quin color tenen? Quina textura tenen? Fan olor? Heu pintat alguna vegada amb espècies? Som-hi!

Ciència i experiments

 1. Com s’omplen els pulmons?: Aprendrem com funcionen els pulmons i construirem un simulador de pulmons per entendre millor el seu funcionament.
 2. Globus màgic: Com podem inflar un globus sense utilitzar l’aire dels nostres pulmons o d’una manxa? Experimentarem amb diferents materials per veure si són capaços d’inflar un globus. 

Robòtica i tecnologia

 1. Lego Spike Tractor: Construirem i programarem un robot que pugui recollir i transportar terra.

Jocs d’aigua

 1. Mocador passat per aigua: S’haurà de córrer quan cridin el teu número, buscar el globus i remullar el teu contrincant. Variant aquàtica del joc de mocador.
 2. Surfistes: Es faran dos equips, les onades i els surfistes. Els surfistes hauran d’aconseguir no ser tocats per les onades, mentre caminen fent equilibris sobre una línia del terra. Les onades dispararan aigua als surfistes. Quan l’aigua toqui a un dels surfistes, aquest quedarà eliminat. 
 3. Protegim el globus: Semblant al joc de la bandera, els infants hauran d’amagar i protegir un globus d’aigua. L’altre equip ha d’intentar trobar-lo i explotar-lo per guanyar.
 4. Pesca de fruites: Pescarem diferents fruites dels cubells plens d’aigua, però sense fer servir les mans!
 5. Guerra de globus: Farem una guerra de globus d’aigua amb colorant dins. L’equip que acabi més tacat pel color de l’altre grup, perd. Aquesta activitat es realitzarà l’últim dia de casalet i aprofitarem per fer una cloenda, deixant que els infants, després de fer l’activitat, facin joc lliure.