Planificació d’activitats 1r-3r (Sant Vicenç)

A continuació teniu la planificació d’activitats per les 5 setmanes de casal. Heu de tenir en compte que:

 • L’ordre en què es faran les activitats cada setmana pot canviar, en especial el dia d’excursió (per mal temps per exemple), us avisarem per correu de qualsevol canvi que es pugui produir.
 • Les activitats marcades com a “excursió” són sortides a peu a parcs, espais naturals, visites… que es puguin fer a peu pels voltants de l’escola, no suposaran cap cost extra.
 • Les franges que estan marcades en negreta són les que anomenem “tallers”. Els infants podran triar quin taller volen fer, i si hi ha prou interessats pels dos es podran fer els dos, i si no, farem el que sigui més popular.
 • A la planificació hi veieu l’activitat principal de cada franja horària, però els monitors disposen d’un dossier d’activitats i jocs per complementar aquestes activitats principals, normalment l’activitat principal no ocupa tota l’estona, i a l’acabar es fan jocs i altres activitats.

Descripció de les activitats

MITJANS

Jocs de lleure i esportius

 1. Jocs de coneixença: Tots els dilluns es fan jocs de coneixença per tots aquells infants que comencen nous, per tal de conèixer els seus companys i companyes. 
 2. Saturday Night: El joc està ambientat en cançons dels anys 80. L’activitat és una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants han de ballar per l’espai i quan pari la música han de quedar-se quiets.
 3. Jocs amb pilotes: Jocs on s’utilitzen les pilotes com element principal. 
 4. Jocs de taula: Es plantegen diferents jocs de taula i els infants poden escollir lliurement el que més els agrada. 
 5. Dinosaures i meteorits: Fem dos grups. L’equip dels meteorits amaga meteorits petits (pilotes) per l’espai, i l’equip dels dinosaures ha de trobar-les en el mínim temps possible. Després canviem els papers. 
 6. Pluja de meteorits: Les pilotes de tenis són meteorits i els infants han de passar d’un camp a l’altre les pilotes. L’equip que acaba amb més pilotes de tenis al seu camp perd. 
 7. Curses de relleus:  Es fan equips i els infants han de ser més ràpids que els altres per acabar abans la cursa de relleus.
 8. Acrosport: Els infants han de fer torres humanes. Els nens i nenes es posen per grups i han d’intentar imitar la imatge que el monitor ensenya.
 9. Els balls de l’espai: Juguem al joc de les cadires, els infants van ballant al voltant d’aquestes fins que s’atura la música, moment en el que han d’intentar seure en una d’elles. Si algú no ho aconsegueix queda eliminat.
 10. Joc dels coets: Es fa una rotllana i un infant té una pilota a les mans, quan la llença a l’aire diu un nom. Aquest infant ha de correr, agafar la pilota abans que toqui al terra, i quan la tingui a les mans ha d’intentar tocar a algun dels seus companys llançant la pilota. 
 11. La bandera: Es fan dos equips, i cada grup amaga la seva bandera a un lloc de l’espai. L’altre grup ha d’intentar trobar-la i portar-la a la seva base. 
 12. Corona del rei: Juguem a una variant del pilla-pilla. L’infant que li toca parar, porta una corona al cap i ha d’intentar atrapar a 5 companys per poder treure’s la corona i donar-li a un altre. El nen o nena que estava parant ja no ha de pillar sinó que ha d’escapar del nou rei. 
 13. Cursa de sacs:  Es fan equips per competir en una cursa de sacs. Els equips han de fer un circuit i tornar a la fila, per tal que el següent membre de l’equip pugui sortir. 
 14. Ball de les sardines: L’activitat és una variant del joc de les estàtues, quan sona la música els infants han de ballar per l’espai i quan pari la música han d’imitar a una sardina. El nen o nena que sigui l’últim en imitar-la, queda eliminat. 
 15. Som wómbats: Un nen és un wómbat que està hivernant en una cova, està estirat en un matalàs. Resulta ser que la resta dels animalons del bosc són molt empipadors i volen despertar al pobre ós. Tots els nens s’acosten a l’ós i el molesten. De cop i volta l’ós es desperta i persegueix als animalons que l’empipen. Quan els animalons arriben a un punt establert l’ós no els pot atrapar. Els atrapats poden ser óssos o restar eliminats.
 16. Cucanyes: Es preparen diferents proves i els nens i nenes han de realitzar-les en el mínim temps possible. 

Arts&Crafts

 1. Disfresses: Ens personalitzem la nostra mascara de superherois i la nostra capa. 
 2. Bola de discoteca: Fem una bola de discoteca amb purpurina, paper brillant i lentejuelas
 3. Laberints: Els infants fan la seva pròpia versió d’un joc d’arcade amb materials reciclats. 
 4. Dinosaures de fang: Fem dinosaures amb fang. Quan estan secs, podem pintar-los i decorar-los. 
 5. Dinosaures voladors: Fem un mòbil de dinosaures que podrem portar a casa i penjar-lo per decorar la nostra habitació. 
 6. Volcà: Fem un volcà amb paper maixé. El pintem i quan està sec, posem dins els volcà vinagre, bicarbonat i colorant perquè simuli lava. 
 7. Mòbil d’extraterrestres: Fem un mòbil d’extraterrestres que podrem portar a casa i penjar-lo per decorar la nostra habitació. 
 8. Coet espacial: Fem una nau espacial entre tots amb cartró i material reciclat. 
 9. Màscares d’extraterrestres: Fem una màscara d’extraterrestre, la pintem i la personalitzem al nostre gust. 
 10. Photocall medieval: Fem un photocall amb dibuixos típics de l’època. Fem forats a les cares, per després poder fer unes fotos ben divertides. 
 11. Catapultes: Fem catapultes amb pals de polo i culleres de fusta. Un cop les tinguem acabades, juguem a veure qui llança més lluny una bola de paper. 
 12. Castells i punteries: Fem castells amb trossos de garrafa i cartró, i a més a més, fem pilotes de globus i arròs per poder fer punteria dins els castells.
 13. Mural de la balena: Fem servir diferents materials per pintar un mural gegant en forma de balena. 
 14. Medusa: Fem una medusa amb material llampant que podrem penjar amb un fil.
 15. Samarretes: Estampem les nostres samarretes amb tampons fets per nosaltres amb goma eva. Cada infant pot fer la forma de tampó que més li agradi per poder decorar-la.

Ciència i experiments

 1. Som detectius: Fem una gimcana amb missatges ocults escrits amb llimona, i els revelem amb iode.
 2. Voronoi: Fem servir propietats matemàtiques per decolorar M&Ms i aconseguir dibuixos matemàtics. 
 3. Ones de so ballarines: Entenent el comportaments dels fluids no newtonians resultants de la barreja entre aigua i maizena, experimentem amb les ones del so. 
 4. Ous de dinosaure: Fem ous congelats de dinosaure amb globus, figures de dinosaure, sal i aigua freda i calenta. A més, experimentem amb les diferents formes de fer que el gel torni a estat líquid. 
 5. Fòssils: Fem els nostres propis fòssils amb argila utilitzant diferents objectes com petxines, joguines de plàstic, pals, pedres, etc.  
 6. Arqueòlegs: En aquesta activitat ens convertim en arqueòlegs. Els monitors i monitores escampen diferents objectes a la zona del sorral i els cobreixen amb sorra. Els infants coneixeran els estris que utilitzen els arqueòlegs i faran la recerca dels objectes perduts. 
 7. Gel: Creem gel a partir d’una ampolla plena d’aigua, a temperatura ambient, i aigua molt freda. 
 8. Arbres salats: Fem arbres amb cartró, i amb colorant, sal i aigua, els enfonsem dins la barreja i esperem que creixi sal a les seves branques. 
 9. Globus màgic: Coneixem com diferents elements combinats provoquen una reacció química que genera diòxid de carboni, el qual infla el nostre globus sense que nosaltres l’haguem d’omplir d’aire dels nostres pulmons.
 10. Telescopi: Ens convertim en astrònoms per un dia i construïm el nostre propi telescopi refractor a l’estil de Galileu per poder observar objectes llunyans amb molt més detall. 
 11. Càmera de fotos: Creem la nostra màquina de fotos antiga, amb una caixa de sabates, xinxetes, paper d’alumini, pintura negra i d’altres materials. 
 12. La torre més alta: Mentre construïm torres amb gots, plastelina i pals de polo, entenem que en el moment de construir torres, l’equilibri depèn de l’amplitud de la base. 
 13. Aigua freda vs. aigua calenta: Experimentem veient que passa quan ajuntem aigua freda i aigua calenta. Col·loquem dins un got, aigua molt freda i dins d’un altre, aigua molt calenta. Tapem el got amb aigua calenta amb un paper i el col·loquem cap per avall sobre l’altre got. Què passarà quan traiem el paper que separa un got i l’altre?
 14. Ocell equilibrista: Fem un ocell amb paper i cartró capaç d’aguantar-se en equilibri quan l’agafem amb un dit pel bec. 
 15. Flubber: Experimentem amb bicarbonat, cola, líquid de lentilles i colorant, per crear el nostre ajudant viscós. Creem el nostre propi slime i experimentem amb la seva consistència, descobrint la diferència entre els líquids i els sòlids. 

Robòtica i tecnologia

 1. Snake Junior: Editem i juguem al joc de Snake amb l’aplicació de programació en bloc Scratch Junior. 
 2. Mini Arcade: Editem un joc d’arcade segons els nostres gustos i després hi juguem. 
 3. Whac a dino: Juguem al típic joc de Whac a mole, pero en comptes de talps, dinosaures, amb les plaques Makey Makey.
 4. Jurassic Park: Construïm els nostres propis dinosaures amb Lego Spike.
 5. Futbol Sphero: Creem el nostre propi camp de futbol en miniatura i controlem el robot Sphero perquè entri a la porteria contraria abans que els jugadors de l’altre equip. 
 6. Selector de colors: Amb el material Lego Spike Prime, uns packs de construcció de peces de lego, creem una màquina capaç de detectar diferents colors quan apropem una peces d’un color concret.
 7. Makey Makey Operació: Creem el nostre propi joc d’”Operación” fent servir Scratch, Makey Makey i el nostre propi disseny de tauler de joc, a la vegada que aprenem que per a que l’electricitat pugui viatjar per un circuit elèctric, aquest ha d’estar tancat. 
 8. Catapultes: Dissenyem una màquina o artilugi que ens permeti propulsar pilotes per enderrocar la ciutat en runes que hem trobat.
 9. Makey Makey DDR: Coneixem el ball de les abelles i juguem amb les plaques Makey Makey al joc DDR.
 10. WeDo 2 Balena: Construïm una balena amb peces de Lego WeDo2 i un motor que permet que mogui la cua.

Sami Vatanen Jersey 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies